Çağdaş Sözlük

tehlil ~ تهلیل

Yeni Türkçe Kamus - tehlil ~ تهلیل maddesi. Sayfa: 247 - Sira: 11

Yeni Türkçe Kamus, 1928 yılında hazırlanmış Raif Necdet Kestelli Sözlüğü; tehlil maddesi. osmanlıcada tehlil ne demek, tehlil anlamı manası, tehlil osmanlıca nasıl yazılır. Osmanlıca sözlükte tehlil hakkında bilgi. Arapça tehlil ne demek. Arapça osmanlıca sözlük. Farsçada tehlil anlamı

Yeni Türkçe Kamus - تهلیل tehlil ne demek. osmanlıca yazılışı anlamı manası..

tehlil ~ تهلیل güncel sözlüklerde anlamı:

TEHLiL ::: İslâmiyetin tevhid akidesini hülâsa eden, ancak bir İlâh bulunduğunu, Onun da ancak ve ancak Allah (C.C.) olduğunu ifade eden "Lâilâhe illâllâh" sözünü tekrar etmek. (Bak: Tevhid)

tehlîl ::: (a. i. c. : tehlîlât) : İslâm dîninin tevhit akidesini hulâsa eden "lâilâhe-ill-AI-lah" sözünü tekrarlama.

tehlil ::: "lâilâhe illallah" demek.

TEHLiL ::: Tesbîh (sübhânallah), tehlîl ve takdîse (Allahü teâlânın büyüklüğünü, yüceliğini, noksan sıfatlardan uzak olduğunu söylemeye) devâm edin. Bunlardan gaflet etmeyin. Şaşırmamak için parmak uçları ile hesâb edin.Zîrâ onlar, kıyâmet gününde sorguya çekilir ve şehâdet ederler. (Hadîs-i şerîf-Ebû Dâvûd ve Tirmizî)

İnsan için boş sözlerden kaçıp, tesbîh (sübhânallah) ve tehlîle devâm etmek, daha hayırlıdır. Öyle olur ki, Allahü teâlâ, onun karşılığında Cennet'te bir köşk verir. (İmâm-ı Gazâlî)

Hacca giden kimse, Safâ tepesine çıkınca, Kâbe'ye döner; tekbir (Allahü ekber), tehlîl ve salevât getirir. Sonra, iki kolunu omuz hizâsında ileri uzatıp ve avuçlarını semâya doğru açıp duâ eder. (Ebû Bekr Ali)

Fısk meclislerinde (günah işlenen yerlerde), alay edenler arasında tesbîh (sübhânallah), tehlîl, zikr (Allahü teâlâyı anma), tekbîr (Allahü ekber), hadîs ve benzerlerini okumak günâhtır. (Halebî)

tehlil ::: tevhit cümlesini söyleme , "lailahe illallah" demek , islamiyetin tevhid akidesini hülasa eden , ancak bir ilah bulunduğunu , onun da ancak ve ancak Allah (c , c , ) olduğunu ifade eden "lailahe illallah" sözünü tekrar etmek

tehlîl ::: "la ilahe illallah" demek

tehlîl ::: (a. i. c. : tehlîlât) İslâm dîninin tevhit akidesini hulâsa eden

TEHLİL :::

İslâmiyetin tevhid akidesini hülâsa eden, ancak bir İlâh bulunduğunu, Onun da ancak ve ancak Allah (C.C.) olduğunu ifade eden "Lâilâhe illâllâh" sözünü tekrar etmek. (Bak: Tevhid