Çağdaş Sözlük

mahrec ~ مخرج

Yeni Türkçe Kamus - mahrec ~ مخرج maddesi. Sayfa: 703 - Sira: 22

Yeni Türkçe Kamus, 1928 yılında hazırlanmış Raif Necdet Kestelli Sözlüğü; mahrec maddesi. osmanlıcada mahrec ne demek, mahrec anlamı manası, mahrec osmanlıca nasıl yazılır. Osmanlıca sözlükte mahrec hakkında bilgi. Arapça mahrec ne demek. Arapça osmanlıca sözlük. Farsçada mahrec anlamı

Yeni Türkçe Kamus - مخرج mahrec ne demek. osmanlıca yazılışı anlamı manası..

mahrec ~ مخرج güncel sözlüklerde anlamı:

MAHREC ::: Çıkacak yer. * Ses ve harflerin ağızdan çıktıkları yer. * Mat: Bayağı kesirde çizginin altındaki sayı. (Payda) * Hususi bir meslek için adam yetiştirmeğe mahsus mekteb ve dâire. (Meselâ: Mekteb-i fünun-u harbiye zâbit mahrecidir.) * Tarik-i ilmiyede büyük bir pâyeye vesile-i irtika addolunan bir rütbe. * Mevleviyet. * Dahilde çıkarılan mahsulât ve emtianın sarfı için hariç memlekette bulunan mahal.

mahrec ::: (a. i. hurûc'dan c. : mahârc) : 1) hurûcedecek, dışarı çıkacak, çıkılacak kapı. 2) leng. ağızdan harflerin çıktığı yer, "çıkak, 'boğumlama yeri, fr. point d'articulation 3) ilmiyye rütbesinden istanbul tarîk-ı mevleviyetlerinin ilk payesi. 4) mat. *payda, âdî kesirde çizginin altındaki sayı.

muhrec ::: (a. s. hurûc'dan) : 1) ihrâcolunmuş, dışarı çıkarılmış. 2) bir şeyin sureti çıkarılmış.

mahrec ::: çıkış yeri.

mahrec ::: çıkış yeri

mahrec ::: ‬çıkış yeri

mahrec ::: (a. i. hurûc'dan c. : mahârc) 1) hurûcedecek, dışarı çıkacak, çıkılacak kapı. 2) leng. ağızdan harflerin çıktığı yer,

muhrec ::: (a. s. hurûc'dan) 1) ihrâcolunmuş, dışarı çıkarılmış. 2) bir şeyin sureti çıkarılmış.

MAHREC :::

Çıkacak yer. * Ses ve harflerin ağızdan çıktıkları yer. * Mat: Bayağı kesirde çizginin altındaki sayı. (Payda) * Hususi bir meslek için adam yetiştirmeğe mahsus mekteb ve dâire. (Meselâ: Mekteb-i fünun-u harbiye zâbit mahrecidir.) * Tarik-i ilmiyede büyük bir pâyeye vesile-i irtika addolunan bir rütbe. * Mevleviyet. * Dahilde çıkarılan mahsulât ve emtianın sarfı için hariç memlekette bulunan mahal.